Wat vindt Noord?

"We moeten UIT Europa. We kunnen het beter alleen doen als Nederland. Het is toch geen doen dat nu alles wordt bepaald vanuit Brussel?!" - Mevrouw Kortekaas en Hellemons
"Handig, Europa. Als we in de problemen zitten, kunnen andere landen ons helpen."
"Europa? Dat staat voor vrede. Hoe meer jongeren aan de macht zullen komen, hoe meer Europa één zal worden. Jongeren zijn namelijk veel positiever over de EU".
"Europa biedt mij de kans om goed onderwijs te volgen en nu een goede baan te hebben. Ik ben toen ik 15 jaar was, uit Suriname gekomen. Daar ben ik m'n moeder nog steeds dankbaar voor."
"My first associaton with Europe? Rain! I spend months studying in Scotland and it was so so wet."
"Europa? Er zijn te veel gelukszoekers en die komen zo maar Nederland binnen wandelen. Ik vind dat niks"

In november 2017 en april 2018 landt Buro EU op verschillende plekken in Amsterdam-Noord. Van verzorgingstehuis De Die, tot winkelcentrum Boven ’t IJ, het Noorderpark en buurtrestaurant Resto van Harte. Waar we ons pop-up kantoor openen, leggen we ons oor te luister naar wat Noorderlingen vinden van Europa.

Bekijk de video, klik op de foto’s en lees de bijpassende verhalen hier online òf bezoek de tentoonstelling met verzamelde verhalen in de Modestraat (Buikslotermeerplein 15, Amsterdam).